انجمن علمی پریودنتولوژی ایران – شاخه خراسان رضوی

ایمپلنت دندان چیست؟

  •  ایمپلنت دندان جایگزین ریشه های دندان می شود. ایمپلنت ها یک پایه قوی برای دندان دائمی (ثابت) یا قابل جابجایی ایجاد می کنند که با دندان های طبیعی شما سازگاری دارند.

    ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاری دارد. شکل آن به صورت میله باریکی است که درون استخوان فک قرار داده می شود. گفته می شود که امروزه ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. نکته قابل توجه در مورد آن این است که اگر پس از قرار گرفتن در فک به طور صحیح از آن نگهداری شود، ماندگاری بسیار بالایی خواهد داشت.

  • علیرغم پیشرفت در زمینه مراقبت از دندان، میلیون ها ایرانی از دندان درد رنج می برند، که عمدتا به علت پوسیدگی دندان، بیماری پریودنتال یا آسیب است. برای سال ها، تنها گزینه های درمان در دسترس افرادی که دندان هایشان را از دست داده بودند، استفاده از پل ها و پروتزهای دندان بود. اما امروزه، ایمپلنت دندان در دسترس هستند. در ادامه بهتر است بدانید انواع ایمپلنت دندان کدامند؟ و از آن چه استفاده هایی می شود؟در طول تاریخ دو نوع مختلف وجود داشته است:

    •  اندوستیال (endosteal)
    •  ساب‌پریوستیال (subperiosteal)

 
ایمپلنت برای چه کسانی مناسب نیست و ناموفق خواهد بود
  • در صورتی که سابقه انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی را دارید یا اینکه در حال حاضر این درمانها را انجام می دهید، باید بدانید که احتمال موفقیت درمان کمتری دارید.
    موارد خاص پزشکی مانند ابتلا به پوکی استخوان و بیماریهای مانند آن هنوز اطمینانی حاصل نشده است و تاثیر آن در کارکرد  و ماندگاری آن مشخص نیست.
  • برای انجام این جراحی سلامت لثه فرد مراجعه کننده بسیار مهم است و علاوه بر آن باید استخوانهای فک قدرت و انسجام کافی برای نگهداری آن را داشته باشند.
  • در بسیاری از موارد اگر متقاضی از دخانیاتی مانند سیگار استفاده کند، دندانپزشک از درمان خودداری می کند، زیرا استفاده از این مواد حتی سیگار باعث کاهش امکان موفقیت درمان می شود.
  • در صورتی که بخواهید تمام دندانها را به روش کاشت دندان جایگزین کنید، در فک بالا به شش تا هشت و در فک پایین به چهار تا شش ایمپلنت نیاز خواهید داشت.
  • رعایت بهداشت عمومی دهان و دندان در بالا بردن عمر ایمپلنت تاثیر بسیاری دارد. ایمپلنتها طرح لبخند را بهبود بسیاری می بخشند.
  • در صورت استفاده از داروهایی که در آنها از مشتقات بیس فسفونات استفاده شده است، توصیه می شود که از این درمان استفاده نکنید.

 
مراحل مراقبت و انجام ایمپلنت دندان
    1. پیش از انجام عمل باید پوسیدگی دندان ها بررسی و رفع شود.
    2. برای قرارگیری ایمپلنت در دهان انجام حداقل یک جراحی ضروری است. در این جراحی که به کاشت دندان نیز شهرت دارد، ایمپلنت در استخوان فک گذاشته می شود.
    3. در چند ماه بعد از انجام جراحی پین تیتانیومی با استخوان فک ادغام می شود.
    4. پس از مدتی و با مطمئن بودن از ادغام مناسب ایمپلنت و استخوان دندان، متخصص معالج می تواند از ایمپلنتها به عنوان بیس استفاده کند و پروتز دندان را بر روی آنها نصب کند.

 
جراحی فلپ :
  • این نوع جراحی لثه مربوط به پاکت لثه می باشد که هدف ترمیم آن است. وقتی التهاب و عفونت در لثه گسترش بیابد پاکت به وجود می آید، التهاب و عفونت باعث چسبندگی بافت لثه به دندان ها می شود. وقتی عمق پاکت به بیش از 5 میلی متر گسترش یابد، دندانپزشک مجبور است برای کاهش آن از جراحی فلپ استفاده کند. معمولا برای درمان بیماری های پیشرفته لثه از جراحی فلپ استفاده می کنند.
  • به این بیماری پریودنتیت می گویند. پریودنتیت بسیار شدید و پیشرفته است و باعث تخریب استخوان و بافت لثه می شود. التهاب و عفونت باعث جدا شدن لثه از دندان ها می شوند در نتیجه فضای به وجود آمده (پاکت) افزایش می یابد. افزایش پاکت باعث افزایش نفوذ باکتری ها به بافت لثه و استخوان می شود که در نتیجه ممکن است آسیب جدی به استخوان وارد گردد.

 
هزینه های کاشت ایمپلنت و جراحی فلپ در بیمارستان ها و مراکز درمانی مشهد:
    • هزینه های جراحی کاشت ایمپلنت (هزینه یک قطعه جداگانه حساب می شود ) در مراکز درمانی مشهد بسته به نوع بیمارستان حدود 240 دلار متغیر می باشد.
    • هزینه های باسازی ساکت دندان در مراکز درمانی مشهد بسته به نوع بیمارستان حدود 65 دلار متغیر می باشد.
    • هزینه های جراحی فلپ در مراکز درمانی مشهد بسته به نوع بیمارستان حدود 65 دلار متغیر می باشد.
    • برای اطلاع از هزینه های دقیق این خدمت در هر بیمارستان به صفحه بیمارستان مورد نظر مراجعه نمایید. 

مراکز درمانی که این خدمت را ارائه می دهند :

بیمارستان امام رضا (ع)

بیمارستان دولتی امام رضا (ع) واقع در خیابان میدان امام رضا می باشد . برای اطلاعات بیشتر بر روی اسم بیمارستان کلیک کنید .

بیمارستان امام رضا (ع)

بیمارستان دولتی امام رضا (ع) واقع در خیابان میدان امام رضا می باشد . برای اطلاعات بیشتر بر روی اسم بیمارستان کلیک کنید .

بیمارستان امام رضا (ع)

بیمارستان دولتی امام رضا (ع) واقع در خیابان میدان امام رضا می باشد . برای اطلاعات بیشتر بر روی اسم بیمارستان کلیک کنید .

بیمارستان امام رضا (ع)

بیمارستان دولتی امام رضا (ع) واقع در خیابان میدان امام رضا می باشد . برای اطلاعات بیشتر بر روی اسم بیمارستان کلیک کنید .

در خبرنامه ما ثبت نام کنید

اطلاع از آخرین اخبار درباره حوزه گردشگری سلامت