جامعه دندانپزشکی ایران

جرمگیری کامل و بروساژ چیست؟

جرم چیست؟
  • لایه‌های رسوبی هستند که روی لثه و دندان‌ها ایجاد شده و باعث بوی بد دهان شده و سلامت دندان و لثه ها را تهدید کرده و همچنین باعث بروز بیماری‌های دهانی و به مرور پوسیده شدن دندان ها منجر می‌شوند. اگر از جمله افرادی هستید که زیاد قهوه و چایی مصرف می‌کنید باید بدانید که جرم بیشتری روی دندان ایجاد می‌شود و باید به روشی این جرم ها را از روی دندان‌ها از بین برد.
  • پلاک‌های میکروبی که به رنگ زرد یا سفید هستند همراه با املاح بزاقی بر سطح دندان‌ها می‌چسبند و جرم دندان را تشکیل می‌دهند. جرم دندان با مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان از بین نمی‌رود. برای برداشتن جرم‌های دندانی، باید جرم‌ گیری دندان کرد. جرم‌گیری به دو صورت دستی و یا استفاده از دستگاه‌های اولتراسونیک در دندانپزشکی ها انجام می‌گیرد.
  • جرم دندان درواقع پلاک‌های میکروبی هستند که با رنگ زرد یا سفید دیده می‌شوند و به سطح دندان‌ها می‌چسبند. پلاک‌های دندانی توسط کلسیم بزاقی و دیگر املاح بزاق، با دندان‌ها اتصال ضعیفی برقرار می‌کنند. با این که این اتصال بسیار ضعیف است اما از بین بردن جرم دندان‌ها با مسواک و نخ دندان امکان پذیر نیست و برای انجام آن، نیازمند تجهیزات دندانپزشکی خواهیم بود. 

 
محل جرم‌های دندانی
  • جرم دندان در بخش‌هایی که مسواک کمتر به آن می‌رسد و تمیز کردن آن بخش‌ها سخت‌تر است، بیشتر تشکیل می‌شود. در امتداد لثه و بخش‌هایی از دندان که پر شده‌اند معمولاً جرم‌های دندانی تشکیل می‌شوند.

 
جرم‌گیری دندان چگونه است؟
  • دستگاه‌های اولتراسونیک رایج‌ترین دستگاه‌های جرم‌‌گیری دندان‌‌ها هستند. اولتراسونیک از انواع ابزارهای فراصوتی در دنیای پزشکی است که با ارتعاشات آن، می‌توان کارهای متفاوتی را انجام داد. ارتعاشات قلم اولتراسونیک باعث کنده شدن بخش‌های سخت شده پلاک‌های دندانی می‌شود و به سادگی جرم‌گیری انجام می‌شود. برای جرم‌گیری با دستگاه اولتراسونیک باید سر دستگاه سرد نگه داشته شود و آب روی دندان‌ها برای شستن پلاک‌ها، اسپری شود.
    روش دیگر جرم‌گیری دندان‌ها، استفاده از ابزارهای دستی جرم‌گیری است. این روش برای افرادی که جرم‌های سطحی روی دندان‌هایشان دارند، مناسب است. در این روش جرم‌گیری، دندانپزشک به صورت دستی، پلاک‌های موجود روی دندان‌ها را می‌تراشد.

 
آیا جرم‌گیری مینای دندان را از بین می‌برد؟
  • متأسفانه باور غلطی در بین عموم مردم جا افتاده است که جرم‌گیری موجب از بین رفتن و نازک شدن مینای دندان می‌شود. این در حالی است که دستگاه‌های جرم‌گیری تنها توان برداشتن جرم‌های دندانی را دارند و به هیچ عنوان آسیبی به مینای دندان وارد نمی‌کنند. این افراد اگر از معایب جرم روی دندان آگاهی داشته باشند، به هیچ عنوان جرم‌گیری را مضر تلقی نمی‌کنند. جرم‌های دندانی نه تنها باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند، بلکه لثه و بافت‌های لثه را تخریب می‌کنند و باعث ایجاد تحلیل لثه و در نهایت، لق شدن دندان‌ها می‌شوند.

 
علت حساسیت دندان‌ها بعد از جرم‌گیری
  • گاهی بعد از جرم‌گیری دندان‌ها، حساسیت دندانی ایجاد می‌شود. شاید تصور کنید که بخشی از مینای دندان شما از بین رفته است و به همین دلیل نسبت به سرما و گرما، دچار حساسیت دندانی شده‌اید. نگران نباشید. این روند کاملاً طبیعی است. بعد از چند روز شاهد کمتر شدن حساسیت دندانهایتان خواهید بود. دلیل ایجاد این حساسیت، درواقع از بین رفتن بخش سنگینی از جرم‌های دندانی در امتداد لثه بوده است که با برداشتن آن‌ها، بخش‌هایی از ریشه دندان‌ها، به محیط بیرون اکسپوز می‌شود. درواقع ریشه دندان‌ها با محیط، ارتباط کوچکی برقرار می‌کنند که منجر به ایجاد حساسیت دندانی تا چند هفته خواهد شد.

 
هزینه‌های جرمگیری کامل و بروساژ در مراکز درمانی مشهد:
  • هزینه‌های جرمگیری کامل و بروساژ در مراکز درمانی مشهد بسته به نوع بیمارستان حدود ۱۵۰ دلار متغیر می‌باشد.
  • برای اطلاع از هزینه‌های دقیق این خدمت به صفحه مراکز درمانی مورد نظر مراجعه نمایید.

مراکز درمانی که این خدمت را ارائه می دهند :

در خبرنامه ما ثبت نام کنید

اطلاع از آخرین اخبار درباره حوزه گردشگری سلامت