مغز و اعصاب " نورولوژی "
پتانسیل برانگیخته بینایی چیست؟
- پتانسیل برانگیخته بینایی حالت پایدار (Steady State Visually Evoked Potentials و به اختصار VEP) سیگنالهایی هستند که در پاسخ به یک محرک بینایی با فرکانس مشخص، ایجاد میشوند.
- هنگامی که شبکیه چشم با یک محرک بینایی که در محدوده فرکانسی ۳٫۵ تا ۷۵ هرتز عمل میکند، تحریک شود، در مغز فعالیت الکتریکی ایجاد میشود که فرکانس این فعالیت برابر یا مضربی از فرکانس محرک بینایی است.
- پتانسیل برانگیخته روش کمک تشخیصی اندازهگیری سرعت هدایت اعصاب بینایی است. گرفتاری عصب بینایی از محلهای شایع درگیری در بیمای ام اس است. در این روش بیماری در جلوی تلویزیون مینشیند و به تصاویر جدول سیاه و سفیدی که از آن پخش میشود نگاه میکند. این تصاویر سبب تحریک عصب بینایی شده که در نهایت به منطقه مسئول بینایی در پس سر میرسد. اگر عصب بینایی دچار آسیب شده باشد سرعت هدایت در مسیر عصب بینایی آهسته میشود و با اندازهگیری سرعت انتقال پیامهای بینایی از چشم به مغز میتوان به آسیب عصب بینائی پی برد.
- VEP عبارتست از ثبت الکتروفیزیولوژیک پتانسیلهای تحریک بینایی. این تکنیک امکان بررسی تغییرات در مسیر عصب بینایی را دارد. امکان ارزیابی در دوره نوزادی و حتی نوزادان با سن حاملگی بالای ۲۴ هفته وجود دارد.
موارد کاربرد:
- بیماریهای دمیلینیزان (مولتیپل اسکلروزیس (MS)، میلیت ترنسورس)
- نوریت اپتیک
- بیماریهای دژنراتیو سیستم عصبی
- بیماریهای میتوکندریال
- تعیین پیشآگهی نوزادان به دنبال آسفیکسی
- ضایعات مغزی ناشی از آسفیکسی یا تروما
- آسفیکسی حین زایمان
- کوری کورتیکال
- کوری هیستریک
هزینههای پتانسیل برانگیخته بینایی در بیمارستانها و مراکز درمانی مشهد:
- هزینههای پتانسیل برانگیخته بینایی در مراکز درمانی مشهد حدود ۵۰ دلار میباشد.
- برای اطلاع از هزینههای دقیق این خدمت در هر بیمارستان به صفحه بیمارستان مورد نظر مراجعه نمایید.