جامعه دندانپزشکی ایران
ترمیم دندان چیست؟
- ترمیم دندان در واقع کنترل مشکلات دهان و دندان و اصلاح شرایط زیبایی آن است. به عبارت بهتر در ترمیم دندان، ساختار صدمه دیده یا از دست رفته دندانها تصحیح میشود. ترمیم دندان باعث بهبود ظاهر دندانها خواهد شد و در نهایت نه تنها به سلامت دندانها کمک خواهد کرد، بلکه لبخند زیبا و فریبندهای هم برای فرد خلق میکند.
- ترمیم دندان یک رویه دندانپزشکی است که به احیای عملکرد، انسجام، ظاهر و ساختار دندانهای صدمه دیده یا از دست رفته میپردازد. به کمک این رویه بسیاری از مشکلات دندان برطرف میشود. دندانپزشکان عمومی به راحتی قادرند بسیاری از رویههای ترمیم دندان را انجام دهند.
- هدف اصلی از ترمیم دندان تا حد امکان حفظ دندانهای طبیعی است. پس از آن و در شرایطی که امکان حفظ دندان طبیعی نباشد از روشهای جایگزین دندان از دست رفته، برای پر کردن فضاهای خالی دهان و بین دندانهای دیگر استفاده میشود. پرکردن این فضاهای خالی در دهان به حفظ دندانهای باقیمانده کمک میکند، زیرا این فضاهای خالی شرایط مناسبی را برای تشکیل پلاک روی دندانهای باقیمانده در دهان فراهم میآورند و آنها را آسیبپذیر خواهند کرد.
انواع ترمیم دندان و عوارض آن:
- امروزه به لطف گزینههای متنوع برای ترمیم دندان تقریباً تمامی مشکلات دندانی برطرف میشود. این روشها مشکلاتی چون پوسیدگی، صدمهدیدگی یا حتی از دست دادن دندان را برطرف میکنند و لبخند شما را اصلاح و زیبا خواهند کرد. با توجه به مشکلات دندانی، دندانپزشک معمولاً دو نوع ترمیم دندان را پیشنهاد میدهد:
- ترمیم دندان مستقیم: در ترمیم دندانهای مستقیم تمامی اقدامات و ساخت قطعات لازم در داخل دهان تکمیل و انجام میشود. این رویه تحت عنوان پرکردگی هم شناخته میشود که شامل قراردادن یک ماده سازگار با ساختار دندان بر روی حفره تمیز شده و عاری از عفونت و پوسیدگی است. این مواد سپس بر روی دندان ثابت میشوند و ساختار و ظاهر دندان صدمه دیده و یا پوسیده را احیا میکنند. پر کردن و پروتزهای درون دندانی معمولاْ مقرون به صرفهترین راه هستند که با کمترین میزان تهاجم میتوانند مشکل بیماران را برطرف کنند. برای این کار معمولاْ از سه نوع ماده اولیه استفاده می شود:
- ترمیم دندان با آمالگام: آمالگام نقره یک ترکیب تشکیل شده از ۵۰ درصد جیوه و ۵۰ درصد نقره، قلع، روی و مس است. از جمله مزایای آمالام نقره میتوان به قیمت پایین، قرار دادن آسان آن در دندان و قدرت و دوام استثنایی اشاره کرد. در طرف مقابل، از لحاظ زیبایی آمالگام یک گزینه مناسب نیست چرا که امکان بزرگتر شدن و یا کوچکتر شدن آن درون دندان وجود دارد. همین موضوع میتواند منجر به ترکخوردگی دندان شود و یا اجازه دهد غذا و باکتری ها وارد دندان شده و منجر به ایجاد پوسیدگی و حفره دندانی شود. استفاده از جیوه در این روش نیز کماکان جای بحث زیادی دارد.
- ترمیم دندان با کامپوزیت: پروتزهای کامپوزیت که از رزینهای ترکیبی تولید میشوند، بسیار محبوب هستند چرا که میتوانند رنگی متناسب با رنگ سایه دندانهای اصلی پیدا کنند. با این حال به نسبت آمالگام نقره، این گزینه بسیار گرانتر است و دوام آن نیز پایینتر خواهد بود. به صورت میانگین باید هر ۵ سال یک بار این پروتزهای کامپوزیتی را تعویض کنید.
- ترمیم دندان با پروتزهای اینومر: پروتزهای اینومر شیشهای به کمک ترکیب کردن شیشه سیلیکات و اسید پلی اکریلیک ساخته میشوند تا یک ترکیب مستحکم و به رنگ کرم تولید شود. این پروتزها تا حدی ضعیف هستند و عموماْ بر روی دندانهای کودکان و سطح دندانهایی که در حوزه گاز گرفتن غذا نیستند مورد استفاده قرار میگیرند. از یک طرف دیگر، قیمت آنها نسبتاْ متعادل است، تغییر حالت نداده و منقبض نمیشوند و دارای مواد حاوی فلوراید هستند که از پوسیدگی دندان جلوگیری به عمل میآورد.
- ترمیم دندان غیرمستقیم: در این رویه، ساخت قطعات مورد نیاز در خارج از دهان انجام میشود که شامل لمینت دندان، تاجهای دندانی، بریجها، ایمپلنتها، اینله و آنله است. در حقیقت ترمیم دندان غیرمستقیم شامل روشهای دائمی یا ثابت هستند.
هزینههای ترمیم دندان در مراکز درمانی مشهد:
- هزینههای ترمیم دندان در مراکز درمانی مشهد بسته به نوع بیمارستان حدود ۵۰ تا ۸۰ دلار متغیر میباشد.
- برای اطلاع از هزینههای دقیق این خدمت به صفحه مراکز درمانی مورد نظر مراجعه نمایید.
مراکز درمانی که این خدمت را ارائه می دهند :
در خبرنامه ما ثبت نام کنید
اطلاع از آخرین اخبار درباره حوزه گردشگری سلامت
نویسنده
مهندس ایمان سعادتمند
پست های مرتبط
چرا مسافرت جهت باروری یکی از برندگان دوران پساکروناست در دنیای گردشگری پزشکی، مسافرت...
هندوستان: اقدام دولت برای ارتقاء گردشگری سلامت دولت ملی هند در نظر دارد با...