جامعه متخصصین داخلی و انجمن فوق تخصص گوارش و کبد بالغین
فیبرواسکن کبد
- فیبرو اسکن، دستگاه تشخیصی غیرتهاجمی و بر اساس اولتراسوند است که به سنجش اسکار و فیبروز کبد ناشی از ابتلا به بیماریهای مختلف کبدی کمک میکند.
- همانند تست اولتراسوند، فیبرو اسکن تستی است سرپایی، سریع، بدون درد و آسان، که در بررسی آسیبهای کبدی جایگزین بیوسی کبد شده است. بررسی میزان بافت همبند کبد اطلاعات مفیدی را درباره نتیجه درمانهای احتمالی در اختیار پزشک قرار میدهد و بهترین طرح درمان براساس این اطلاعات تهیه میشود. فیبرواسکن پرکاربردترین دستگاه غیرتهاجمی است که برای اندازهگیری سختی (یا سفتی) کبد به کار برده میشود.
کاربردهای فیبرواسکن
- فیبرواسکن در اصل برای ارزیابی شدت آسیب کبد، یا به بیان دیگر مرحله بیماری، کاربرد دارد. تست فیبرواسکن برای ارزیابی وضعیت بیماران مبتلا به بیماری مزمن کبد، برای مثال هپاتیت سی مزمن، هپاتیت بی مزمن، کبد چرب الکلی و کبد چرب به کار برده میشود. مفهوم اصلی که تفسیر نتایج اسکن بر آن مبتنی است این است که هر چه بافت همبند و فاسد شده بیشتر باشد، کبد سفتتر میشود. نتایج اسکن در موارد زیر کاربرد دارد:
- ارزیابی شدت آسیب کبدی
- نظارت بر پیشرفت یا پسرفت بیماری با استفاده از اندازهگیریهای دورهای
- اطلاع از پیشآگهی و مدیریت آتی بیماری، برای مثال تعیین روش درمان مناسب
فیبرو اسکن کبد در موارد زیر از سوی متخصص گوارش تجویز میشود:
- هپاتیت B، هپاتیت C، بیماری کبد چرب الکلی، هپاتیت اتوایمیون، بیماریهای ژنتیکی مانند هموکروماتوز یا بیماری ویلسون، سیروز کبدی
اقدامات و مراقبتهای قبل از فیبرواسکن کبد
- از بیمار خواسته میشود لباسهای گشاد و راحت بپوشد، چرا که باید ده دقیقه ای را بر روی میز معاینه دراز بکشد تا تست انجام شود. خوردن و آشامیدن مواد غذایی از سه ساعت قبل از انجام تست ممنوع است، تا نتایج دقیقتری حاصل شود. این تست در حدود ده تا پانزده دقیقه به طول میانجامد.
نحوه انجام فیبرو اسکن کبد
- بیمار بر روی تخت معاینه دراز می کشد، پروب اسکن مابین دنده ها، سمت راست و زیر دیواره قفسه سینه قرار میگیرد و پالسهای بدون دردی بر روی کبد اعمال میشود. نتایج بر روی دستگاه ثبت و توسط متخصص تفسیر خواهد شد. معمولاْ قبل از قرارگیری پروب بر روی کبد، ماده ژل مانندی بر روی پوست زده خواهد شد. ممکن است بیمار در طول انجام تست، حرکت لرزشی را بر روی پوست خود احساس کند، که آن هم به دلیل انتقال امواج اولتراسوند به ناحیه مورد نظر میباشد. بعد از فیبرو اسکن کبد، نیازی به بستری بودن نیست و بیمار هیچ گونه محدودیتی در انجام کارهای خود نخواهد داشت.
هزینههای فیبرواسکن کبد در بیمارستانها و مراکز درمانی مشهد:
- هزینههای فیبرواسکن در مراکز درمانی مشهد بسته به نوع بیمارستان حدود ۲۰۰ دلار میباشد.
- برای اطلاع از هزینههای دقیق این خدمت در هر بیمارستان به صفحه بیمارستان مورد نظر مراجعه نمایید.
مراکز درمانی که این خدمت را ارائه می دهند :
در خبرنامه ما ثبت نام کنید
اطلاع از آخرین اخبار درباره حوزه گردشگری سلامت
نویسنده
مهندس ایمان سعادتمند
پست های مرتبط
چرا مسافرت جهت باروری یکی از برندگان دوران پساکروناست در دنیای گردشگری پزشکی، مسافرت...
هندوستان: اقدام دولت برای ارتقاء گردشگری سلامت دولت ملی هند در نظر دارد با...